Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon "sütiket" használunk a jobb működésért. Engedélyezd kérlek a jobb felhasználói élmény érdekében Te is!
Termékek Menü

Mikroszálas kendő – hogyan használja?

Mikroszálas kendő – hogyan használja?

Gumikesztyű fel (a durva, allergén vegyszerek miatt), egy (kettő, három) flakon tisztítószer elő, dörzsölős szivacs és sok kitartás bekészít – indulhat a takarítás.

Ha ez nem hangzik jó programnak, szerencsére van más módszer is: a vegyszermentes, fizikai tisztítás – és most nem a vésőre és a csiszológépre gondolunk, hanem a mikroszálas kendőre.

Hogyan zajlik a mikroszálas kendő használatával történő takarítás?

Első lépésben simogassa meg, mert olyan kellemes a tapintása, mint egy őszibaracknak hajtogassa össze duplán a kendőt. Ez nem lesz nehéz, mivel az általunk forgalmazott mikroszálas kendő mérete az átlagosnál nagyobb, 40 x 40 cm. Ha így használja, összesen 8 tiszta és száraz oldala lesz a kendőnek.

Ezután letörölheti vele a vízzel fellazított szennyeződéseket, de egyszerűbb szennyeződések esetén szárazon is éppen olyan hatékony, nem porol. Kombinálhatja nanotechnológiás takarítási módszerekkel is, ha igazán tartós tisztaságot szeretne.

SEMMILYEN VEGYSZER HASZNÁLATÁRA NINCS SZÜKSÉG!

A mikroszálas kendő különösen sűrű, tömött hurkokat tartalmazó szövése nem szétkeni vagy tologatja a koszt, hanem ténylegesen eltávolítja a felületről és magába zárja azt.

A lakás, az autó, a tárgyai már meg is tisztultak – na de mi a helyzet magával a kendővel?

A mikroszálas kendő tisztántartása

A kendő aprócska hurkai a szálak közé zárták a piszkot – jó lenne valahogy kiszedni közülük, hogy a mikroszálas kendő ismét szép és használható legyen. (Hiszen nem egy eldobható, filléres papírtörlőről van szó.)

Szerencsére a tisztítás sem túl bonyolult művelet – enyhébben szennyeződött kendőt elegendő 30-40 fokon mosni, erősebben szennyezett mikroszálas kendő esetén a 60 fok ajánlott. A különféle öblítőszerek, 2 az 1-ben mosóporok nem tesznek jót neki!

Nagyon hamar szárad. (Mi ötös csomagban adjuk, így tényleg biztos, hogy mindig lesz kéznél tiszta és száraz mikroszálas kendő.)

Nem megy tönkre a mikroszálas kendő a mosástól?

Kevesen tudják, de a Magyarországon árult kendők többsége nem bír ki többet 20-30 mosásnál. Ha ezt túllépi, akár ki is dobhatja a kendőt, és lecserélheti egy leselejtezett pamut alsógatyára, az is pontosan ugyanannyit fog érni tisztítóhatás szempontjából.

Persze nem ennyire rossz a helyzet: KAPHATÓ minőségi mikroszálas kendő a magyar piacon is, például nálunk.

A LOTUS Pro Microfibre Towel - Professzionális mikroszálas kendő minőségét, strapabíróságát tekintve más, mint a drogériákban és hipermarketekben gyakran árusított kendők, kesztyűk és más mikroszálas termékek: nem csak kezdetben hatékony, hanem legalább 200 mosást is kibír.

Hogy mindig legyen belőle elég, egyszerre ötöt is küldünk belőle – azaz minimum 1000 takarításra elegendő, kiváló minőségű mikroszálas kendője lesz, 1490 Ft-ért.

Ha napi szinten takarít, akkor is évekre el lesz látva mikroszálas kendővel.

Ön mennyit költ tisztítószerre két év alatt? Spórolja meg ezt az összeget! 

KATTINTSON IDE A LOTUS PRO MIKROSZÁLAS KENDŐ MEGRENDELÉSÉHEZ!

Tartalomhoz tartozó címkék: blog