Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon "sütiket" használunk a jobb működésért. Engedélyezd kérlek a jobb felhasználói élmény érdekében Te is!
Termékek Menü

Egy igazán gusztustalan, bosszantó téma: a szélvédőre tapadt bogártetemek eltávolítása

Egy igazán gusztustalan, bosszantó téma: a szélvédőre tapadt bogártetemek eltávolítása

Mi lehet rosszabb az ember feje körül keringő gigantikus cserebogárnál? Vagy az éjszaka az ágy körül fenyegetően zümmögő szúnyoghadtestnél?

Ha autója van, akkor egyértelmű a válasz: cserebogár és szúnyog döglött változata, a szélvédőre tapadva, szinte levakarhatatlanul odaszáradva.

Ilyenkor a mosószeres víz általában kevés, a szó szerinti levakarás pedig lássuk be, elég gyomorforgató gondolat. Valójában persze örülnünk kellene ezeknek a rovaroknak, minél többen vannak, annál jobb: amelyikkel nem ütjük el egymást az autópályán, abból kiváló madáreleség lesz.

Idősebb emberek szerint pár évtizeddel ezelőtt nem volt még probléma a rovarmaradványok eltávolítása, a környezetszennyezés és az intenzív rovarirtás miatt több száz kilométer autózás után is szinte teljesen tiszta maradt a szélvédő. Az, hogy most ennyi rovar van, nem csak az enyhe teleket, hanem a környezetünk állapotának javulását is jelzi.

Nekünk kell tehát alkalmazkodni a rovarinvázióhoz, kiirtani nem lehet és nem is szabad őket. És ha már tisztogatunk, jó lenne úgy csinálni, hogy környezetbarát is legyen a művelet.

Mi a megoldás a szélvédőre tapadt bogarak ellen?

Léteznek olyan rovaroldó vegyszerek, melyek szabályosan feloldják a rovartetemeket a szélvédőről, vagy a kocsi orráról, olyan helyekről is, ahonnan egyébként csak hosszas dörzsöléssel, vagy sehogyan sem lehetne eltávolítani azokat.

Ezekkel a rovaroldó szerekkel két gond van: jellemzően agresszív, környezet- és egészségkárosító vegyszerek, melyeket nem szívesen használ az ember, ha nem muszáj. Egyes típusok a fémből készült és lakkozott felületeknek is árthatnak.

A másik, hogy ezek erősen specializált szerek: a rovaroldó rovarcafatokat tisztít, de másra nem igazán használható. nem szedi le az olajfoltokat, a fékport, a vízkövet. Azaz ahhoz, hogy tiszta legyen az autó, még rengeteg vízre és további vegyszerekre lesz szükség.

A Lotus féle nanotechnológiás megoldás

Szeretjük a minden részletre kiterjedő, alapos tisztítást, de nem szeretjük az órákig tartó piszmogást. Szeretjük az egyszerűsített megoldásokat, de nem engedünk a hatékonyságból. Amit lehet, tisztítsunk meg mechanikus módon, vegyszerek nélkül, amit nem lehet, azon környezetbarát szereket használjunk, vízpazarlás nélkül.

Ezért most sem csak egy rovaroldót ajánlunk, hanem egy komplett csomagot, amivel minden részletre kiterjedően (detailing) megtisztíthatja az autó külsejét. Ha eladni készül a járművet, ez akár százezreket is jelenthet önnek, de a hétköznapi használat során is ráfér időnként a kocsira egy alapos megtisztulás.

Utána elegendő valamelyik autótisztító kefénkkel karbantartani az eredményül kapott csillogó tisztaságot.

>> IRÁNY A WEBSHOP! <<

Tartalomhoz tartozó címkék: blog